De visie van onze hondenschool

Onze hondenschool wil bereiken dat een eigenaar op zodanige wijze leert kijken naar zijn hond, dat hij weet hoe hij met zijn hond om moet gaan, de mogelijkheden van zijn hond kent en op een juiste manier daarop inspeelt.
Als u dus simpelweg verwacht dat wij u uw hond wel even leren hoe hij zich moet gedragen, bent u bij ons aan het verkeerde adres. Wij leren juist u hoe u uw hond gewenst gedrag aanleert en leert om te gaan met gedrag dat u niet wilt zien bij uw hond.

Hoe doen we dat?

Eén van de inzichten waarop wij onze lesmethode baseren, is het zgn. "blackbox model" (lees hierover elders op deze site). Dit gaat weer met behulp van de principes "positieve- en negatieve bekrachtiging", hetgeen in algemene zin inhoudt: gewenst gedrag wordt beloond en ongewenst gedrag wordt genegeerd. Ook leren we u wat straffen bij een hond teweeg kan brengen.

Meegaan met de tijd

De kynologie is altijd in beweging, oude inzichten worden vervangen voor nieuwe, daarom volgen wij - de trainers Ed en Trudy - ook regelmatig workshops of worden bijgeschoold.

Wilt u iets meer over de trainers van Canetrain weten, kijk dan op hun persoonlijke pagina waar u alvast kennis met hen kunt maken.

Satellietfoto van ons veld

Waar kunt u ons vinden?

Ons terrein is gelegen in de " Put van Heenvliet" nabij de Bernissedijk.

Plattegrond

 

Hoewel er de uiterste zorg is besteed aan de inhoud op deze website van Hondenschool Canetrain Zwartewaal, hierna te noemen "Canetrain" aanvaardt Canetrain geen aansprakelijkheid voor onvolledigheid of onjuistheid, noch voor de gevolgen daarvan. Zowel de op deze website opgenomen informatie is uitsluitend bestemd voor de uitoefening van Canetrain. Het is verboden zonder toestemming van Canetrain informatie van de website - anders dan in de uitoefening van Canetrain als hondenschool - aan derden ter beschikking te stellen of anderszins te (doen) exploiteren.