Cursistenreglement


Leeftijd pup

Voor een pup adviseren wij u om op een leeftijd van 7 weken te beginnen. De pup moet minimaal een keer ingeënt zijn. Laat het entingbewijs de eerste les aan uw trainer zien. De minimale leeftijd van de begeleider moet 15 jaar zijn. Is de begeleider jonger dan 15 jaar zal eerst nagegaan worden of deze geschikt is om de cursus te volgen.

Niet-toelating

Honden met een besmettelijke ziekte zoals b.v. Parvo of kennelhoest worden niet op het trainingsveld toegelaten. Het is overigens belangrijk dat u zelf wel komt, zodat u de leerstof thuis met uw hond kan oefenen. Loopse honden worden na overleg met de trainer aangelijnd op het veld toegelaten.

Bij verhindering

Indien u verhinderd bent geven wij u de mogelijkheid om iemand anders met uw hond te laten trainen.
Mocht u deze mogelijkheid niet hebben, dan bent u verplicht om af te bellen als u niet kunt komen. Als u echter 3 keer niet komt zonder van tevoren af te bellen (vakanties in overleg met de trainer) wordt u nier meer toegelaten in de les, omdat u dan teveel op het trainingsschema achterloopt. Als het trainen niet goed lukt, is er een mogelijkheid na overleg met uw trainer om extra privé lessen volgen. Deze lessen moeten apart betaald worden.

Bepaalde omstandigheiden

Bij hoge uitzondering, zoals bijvoorbeeld bij weersomstandigheden die het trainen onmogelijk maken, wordt u hiervan door een van de trainers telefonisch of per email op de hoogte gesteld. De vervallen les(sen) verval(t)(len) uiteraard niet en word(t)(en) ingehaald.

De lessen

De hond dient te zijn aangelijnd met een stevige riem. Dit om verstoringen van andere lessen te voorkomen.
Geef de hond voor de training niet te veel eten, want het is niet goed om met een volle maag te trainen.

Meer...

De hond moet ook goed zijn uitgelaten voor u komt trainen. Mocht de hond ondanks dan toch zijn behoefte op het trainingsveld of de parkeerplaats doen, dan bent u verplicht het zelf op te ruimen met een poepzakje. Zorg dus dat u iedere les iets bij u hebt om het op te ruimen.

Het examen

De pupopvoedingscursus kan worden afgesloten met de pupproef en elke gedrag- en gehoorzaamheidscursus kan worden afgesloten met een examen.
Hiervoor moet u het examenformulier invullen dat u van uw trainer ontvangt en weer bij uw trainer inlevert. Wanneer u slaagt voor het examen dan kunt u naar een volgende cursus van een hoger niveau. (Indien u zakt kunt u de cursus herhalen.) Als u verder wilt trainen, dan dient u dit aan uw trainer door te geven. Loopse teven mogen deelnemen aan het examen, echter als laatste deelnemers. Minimaal 24 uur voor het examen dient u deze loopsheid telefonisch aan uw trainer door te geven.

Aansprakelijkheid Hondenschool

Canetrain kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de schade aan honden of mensen. De eigenaren van de in de training zijnde honden dienen zelf tegen aansprakelijkheid te zijn verzekerd. Vraag het voor uw eigen belang even na bij uw verzekeringmaatschappij.

Inschrijven voor een van onze cursussen

Als u zich wilt inschrijven voor een van onze cursussen dan kunt u gebruik maken van ons inschrijfformulier, hiernaast vermeld in de navigatie. Eventueel kunt u ook gebruikmaken van het inschrijfformulier dat als Word document beschikbaar is.

Hoewel er de uiterste zorg is besteed aan de inhoud op deze website van Hondenschool Canetrain Zwartewaal, hierna te noemen "Canetrain" aanvaardt Canetrain geen aansprakelijkheid voor onvolledigheid of onjuistheid, noch voor de gevolgen daarvan. Zowel de op deze website opgenomen informatie is uitsluitend bestemd voor de uitoefening van Canetrain. Het is verboden zonder toestemming van Canetrain informatie van de website - anders dan in de uitoefening van Canetrain als hondenschool - aan derden ter beschikking te stellen of anderszins te (doen) exploiteren.