Boeken


Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1 - Elke pup een goede start - Schrijfsters Martine Burgers & Sam Turner

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1

Deze schrijfsters hebben hun sporen al verdiend op het hondengebied. Juist omdat de ze hun expertise op verschillende gebieden hebben, vullen ze elkaar ontzettend goed aan. Sam Turner heeft de studie ethologie gevolgd, is nu gespecialiseerd in hondengedrag en -training en runt haar hondenschool Paws4fun.
Sam Burger heeft de opleiding fysiotherapie gevolgd, is zich daarna gaan toespitsen op de dierenosteopathie en runt nu haar praktijk in paarden- en hondenosteopathie onder de naam Martine Burgers. De schrijfsters hebben op een gegeven ogenblik besloten samen een boek te gaan schrijven, waarin de wisselwerking tusen training en therapie centraal zou moeten staan. Dit boek zou sowieso nooit moeten ontbreken in de boekenkast van een (toekomstige) hondeneigenaar, met daarbij vooral de nadruk op toekomstig, want het boek geeft een heel goed beeld wat te doen bij de aanschaf van een hond en wat er allemaal bij komt kijken om een hond te houden.
Dit boek begint, zoals de titel al vertelt, bij "de pup", maar is ook heel goed te doen voor hondeneigenaren die een "herplaatste" of volwassen hond in hun huis opnemen, die geen tot weinig opvoeding hebben genoten. Meer informatie

Onderwerpen


Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 2 - Je puber goed op pad - Schrijfsters Martine Burgers & Sam Turner

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 2

Eind 2015 is van dit duo deel 2 verschenen. In dit boek is de pup geen pup meer, maar een jonge hond, die vlak voor- of in zijn of haar pubertijd verkeert. Deze periode kan lastig zijn en daarbij is dan goed advies om je jonge hond door deze (lastige) periode heen te loodsen, onontbeerlijk. Het gebeurt maar al te vaak dat hondeneigenaren - en dan vooral als er sprake is van een reu - de moed opgeven en hun hond vervolgens bij een asiel achterlaten. Dit is zowel voor hondeneigenaar als voor de hond geen goede zaak, want eerstgenoemde heeft immers - mag je aannemen - met de beste bedoelingen een hond in huis genomen, die hij dan met veel verdriet afstaat. Voor de hond is extra sneu, want die raakt zijn veilige haven kwijt en moet dan maar afwachten of hij weer goed terecht komt. Meer informatie

Onderwerpen


Meer...

Superhonden - Schrijfster Jane Killion

Boek Superhonden

De schrijfster verdeelt de hondenrassen simpelweg in niet behulpzame- en behulpzame honden. Zij is gedragskundige/fokster/eigenares van Bull Terriërs en is regelmatig op wedstrijdenn voor behendigheid en gehoorzaamheid te vinden. Dit boek is echt een aanrader voor eigenaren die een hond hebben in de categorie niet behulpzame honden zoals bijv. de terriërs, de poolhonden; het zijn dus vooral de rassen die gewend zijn zelfstandig te denken en te handelen.

Onderwerpen


De wijsheid van honden - Brian Hare-Vanessa Woods

De wijsheid van honden

ontdekten dat het intelligentieniveau van de hond dichter bij dat van de mens ligt dan gedacht. In de 43.000 jaar dat honden als huisdier worden gehouden, zijn ze slimmer en vriendelijker geworden. Ze werken goed samen en communiceren en zijn net zo goed in problemen oplossen als mensen. De schrijvers maken een reis voor hun wetenschappelijk onderzoek, van Georgië naar Rusland, naar Congo en weer terug naar de VS. Daar bestuderen zij meer dan 2000 honden: van hun eigen hond Oreo tot de meest modieuze hondenrassen van de wereld. Zij vertellen hun verhaal vol wetenschappelijke feiten met aanstekelijk enthousiasme.

Onderwerpen


De Black Box Methode - Schrijver Peter Beekman

Boek Black Box Methode

Dit boek bevat alle ins en outs van de Black Box methode, die de schrijver heeft geïntroduceerd. Deze black box handleiding laat zien hoe gedrag zich ontwikkelt en hoe gedrag kan worden gevormd op een voor de hond zo plezierig mogelijke manier. Ook staan er oefeningen in voor de eigenaar om zijn hond beter te leren kennen. Deze handleiding is een leidraad tot optimaal plezier met uw hond, zeker in combinatie met een goede opvoedcursus.

Onderwerpen


Spelenderwijs opvoeden van uw pup - Schrijver Peter Beekman

Boek Spelenderwijs opvoeden van uw pup

In dit boek wordt niet alleen beschreven dat je moet socialiseren, maar ook hoe. Het boek geeft aan hoe je kunt proberen je hond op te voeden, maar ook wat je moet doen als die manier nu net eens niet werkt. Bovendien vertelt het wat te doen als er iets mis gaat in de opvoeding. Bijna alles is te herstellen, als het maar 'spelenderwijs' gebeurt. De rode draad die door het boek loopt is dat de pup op geen enkele manier wordt gedwongen dwingen om bepaalde dingen te doen.

Onderwerpen


Waarom doet mijn hond zo? - Schrijver John Fisher

Boek Waaro doet mijn hond zo?

Op de achterkant van dit boek staat onder andere geschreven: "Wat eet uw hond? Waar slaapt hij? Hoeveel beweging krijgt hij? Hoe is hij getraind? Al dit soort factoren kunnen aanleiding zijn tot probleemgedrag. Nog belangrijker is inzicht te hebben in het instinct, dat de hond van zijn voorouder - de wolf - heeft geërfd, waardoor hij reageert op een manier die weliswaar volkomen in overeenstemming is met zijn aard, maar die u als hondenbezitter voor onaangename verrassingen kan stellen.

Onderwerpen


Denken als een hond - Schrijver John Fisher

Denken als een hond!

Hierin kruipt de schrijver als het ware in de huid van de hond en neemt de lezer mee naar de gedachtenwereld van de hond. Dit boek behandelt diverse gedragsproblemen, de leerprincipes positief en negatief bekrachtigen. Positief gedrag wordt bekrachtigd en negatief gedrag wordt op een hondvriendelijke manier "gecorrigeerd". Door de manier van opvoeden wordt vermeden dat er ongewenst gedrag ontstaat. Helaas is de schrijver na dit boek overleden.

Onderwerpen


Hersengymnastiek voor de hond - Nicky Gootjes

Hersengymnastiek voor de hond

De schrijftster beschrijft hierin allerlei spellen en trucjes, die u met de hond kunt doen respectievelijk bij de hond kunt aanleren, zonder of met behulp van de clicker. De spellen of trucjes gaan van gemakkelijk tot moeilijk. De uitleg van de oefeningen en trucjes gaat vergezeld met foto's of zijn te bekijken op de bijgevoegde DVD. Een leuk boek om op een ontspannen manier met je hond bezig te zijn en om de band met je hond te verstevigen.

Onderwerpen


Honden opvoeden zonder training - Erik Sannen

Hondenopvoeding

In dit dunne boekje komen alle opvoedingsregels aan de orde, die gemakkelijk thuis al uit te voeren zijn. Diverse voorbeelden worden gegeven om de lichaamstaal van de hond te leren "lezen". Door het goed leren lezen van de diverse gedragingen van de hond kunnen zoveel mogelijk ongewenste gedragingen worden vermeden. Ook wordt beschreven wat er voorbereid moet worden als er een baby op komst is.

Onderwerpen


Hoogdstuk 1: Wat je moet weten over honden
Hoofdstuk 2: Hondentaal
Hoofdstuk 3: Hondentaal versus mensentaal
Hoofdstuk 4: Training
Hoofdstuk 5: Wat je moet weten over puberlijfjes
Hoofdstuk 6: Het bewegingsapparaat
Hoofdstuk 7: Puberperikelen
Hoofdstuk 8: Pubertijd
Hoofdstuk 9: De voorbereiding op sporten met je hond
Uitgever: Edicola Publishing BV
Voor de echte hondenliefhebber: Hond & Co
ISBN 978 94 92199 26 3

Hoofdstuk 1: Voorbereidingen
Hoofdstuk 2: Bij de fokker
Hoofdstuk 3: Wat je moet weten over honden
Hoofdstuk 4: Wat je moet weten over opgroeiende lijfjes
Hoofdstuk 5: Puppyperikelen
Hoofdstuk 6: Praktische voorbereidingen
Hoofdstuk 7: 8 - 10 weken
Hoofdstuk 8: 10 - 14 weken
Hoofdstuk 9: 14 -20 weken
Hoofdstuk 10: 20 24 weken
Uitgever: Edicola Publishing BV
Voor de echte hondenliefhebber: Hond & Co
ISBN 978 94 911 72 81 6

 1. Het wolf "event"
 2. In de grage van mijn ouders
 3. Zo slim als een vos
 4. Overleving van de allervriendelijksten
 5. Hondentaal
 6. Verdwaalde honden
 7. Roedeldieren
 8. Het beste ras
 9. Slim onderricht
 10. Ter wille van de liefde

Uitgever: Ambo-Amsterdam
ISBN 978 90 263 2697 4

Hoewel er de uiterste zorg is besteed aan de inhoud op deze website van Hondenschool Canetrain Zwartewaal, hierna te noemen "Canetrain" aanvaardt Canetrain geen aansprakelijkheid voor onvolledigheid of onjuistheid, noch voor de gevolgen daarvan. Zowel de op deze website opgenomen informatie is uitsluitend bestemd voor de uitoefening van Canetrain. Het is verboden zonder toestemming van Canetrain informatie van de website - anders dan in de uitoefening van Canetrain als hondenschool - aan derden ter beschikking te stellen of anderszins te (doen) exploiteren.

 1. Afkomst
 2. Communicatie
 3. Ontwikkelingsfasen
 4. Voorbereidingen voor de nieuwe pup
 5. De eerste dag in huis
 6. Ontstaan van gedrag
 7. De hond dagelijks
 8. Blijf de baas
 9. Honden en kinderen
 10. Ziekte en gezondheid
 11. Voeding

ISBN-nr: nummer 907746212-0
Uitgever: Bloemendal

 1. Spelletjes met als basis "zitten"
 2. Spelletjes met als basis "liggen"
 3. Spelletjes met als basis "staan"
 4. Spelletjes met als basis "lopen"
 5. Behendig bewegen
 6. Spelletjes met de neus
 7. Overige spelletjes

ISBN-nr: SBN nummer 9059561595
Uitgever: Fontaine

Deel I - Wat is een hond?

Deel II - Probleemgedrag positief benaderen.

Deel III - Problemen oplossen van A tot Z

ISBN nummer: 978 90 410 0472 7 Uitgever: Van Heemst Uitgeverij B.V.
Oorspronkelijke titel Think dog - An owner's guide to canine psychology
Nederlandse vertaling en bewerking Stephe Bruin
Nederlandse uitgever Van Reemst Uitgeverij BV

ISBN-nr: ISBN nummer 978 90 389 1776 4
Oorspronkelijke titel Why does my dog ......?
Nederlandse vertaling Studio Imago
m.m.v. Ineke de Groot

ISBN 978-94-91700-00-2
Oorspronkelijke titel: When Pigs Fly! Training Succes With Impossible Dogs
Nederlandse uitgave: 2013 Plasman Vertalingen/Uitgeverij
Vertaling: Nannie de Nijs Bik-Plasman

 1. Afkomst
 2. Communicatie
 3. Ontwikkelingsfasen
 4. Voorbereidingen voor de nieuwe pup
 5. De eerste dag in huis
 6. Ontstaan van gedrag
 7. De hond dagelijks
 8. Blijf de baas
 9. Honden en kinderen
 10. Ziekte en gezondheid
 11. Voeding

ISBN-nr: nummer 90 77462 12-0
Uitgever: Bloemendal Uitgevers BV, Amersfoort

 1. Hoe ontstaat gedrag
 2. Black-boxmethode
 3. Hoe leren honden
 4. Begeleiding van puppy's
 5. Begrippen op een rij
 6. In de praktijk
 7. Opdrachten
  1. Opdracht 1: snoepje
  2. Opdracht 2: Vreemd, heel vreemd
  3. Opdracht 3: Posities
  4. Opdracht 4: Op elkaar
  5. Opdracht 5: Sturen
  6. Opdracht 6: Andere mensen
  7. Opdracht 7: Kiezen voor prikkels

ISBN-nr: nummer 90 77462 23 6
Uitgever: Bloemendal Uitgeveers BV, Amersfoort